Első lépések
Először tudnia kell, hogy a feed tartalmaz-e hibákat. Ezt ingyenesen ellenőrizheti a Feed audit segítségével, amely felismerni a feed alapvető hibáit.
Továbbá rendelkezésére áll a Repairmen alkalmazás is. Ez az alkalmazás képes megtalálni és kijavítani azokat a hibákat, amelyek automatikusan javíthatók. Az alkalmazás ingyenesen aktiválható a Mergado Store-ban. További információkért folytassa itt.
Egy másik ingyenes alkalmazás a Mergado Keychain, amely lehetővé teszi a Mergado csatlakoztatását a Google Analyticshez és a különböző árösszehasonlító szolgáltatásokhoz. A kapcsolat lehetővé teszi különböző statisztikai grafikák és diagramok megtekintését az Összegzés oldalon, hogy az elküldött adatok érthetőbbek legyenek.
Látni fogja például mely termékeket értékesít veszteséggel. Ennek számos oka lehet. Például, egy termék rossz kategóriába való besorolása, lehet, hogy az ár nem túl versenyképes, vagy rosszul van beállítva a kattintásonkénti költség (CPC), előfordulhat, hogy a termék elérhetősége nem ideális, vagy hiányzik egy kép. Ugyanakkor jó összpontosítani a profitot termelő termékekre, és megnézni, hogy a CPC ajánlat emelése vezethet-e az értékesítés növekedéséhez.
A következő lépés lehet a feed adatainak kezelése a különböző árösszehasonlítók követelményei és specifikációi alapján. Legtöbbjük tudatja Önnel a lehetséges problémákat. Lehetnek párosítatlan elemek (a termék neve vagy termékkategóriája miatt), vagy pl. elégtelen termékazonosítók. Minden árösszehasonlítóra kicsit eltérő követelmények vonatkoznak, ezért érdemes minden feeddel külön-külön foglalkozni.
Hirdetés elemzése - ehhez szükség van az online marketing fejlett ismereteire vagy egy jó marketinges tanácsadóra. Ez nem lesz egynapos munka, de hosszú távon igazán fellendítheti eladásait.
Vissza a www.mergado.hu oldalra ››
Copy link