Változók

A Mergadóban a változók egy elem bizonyos értékeit képviselik.

Például, ha a feed tartalmazza a PRICE_VAT elemet, amely egy termék ÁFA-s árát jelenti, akkor minden termék ára különbözni fog. Ezért a PRICE_VAT elem tartalmaz egy változó numerikus értéket, amelyet változónak nevezhetünk. Tehát minden terméknél a változó értéke eltérő.

Minden változónak egyedi neve van, amely általában megegyezik az adott elem nevével. Ez megkönnyíti annak azonosítását, hogy mely elemek értékeit képviseli a változó.

Ha változókat használ a Mergadóban, tegye a százalék (%) jelet a változó nevére. Például. A %PRODUCTNAME% a PRODUCTNAME elem változója.

A Mergadóban a változók kezelését az export menüjének kezdőlapján találja meg, Változók linken.

Mire használják a Mergado változóit?

Leggyakrabban a változókkal egy elem új értékét adhatjuk meg, szabályok segítségével. A változókat a szöveg változó részeinek elválasztására is felhasználhatja. Tegyük fel, hogy a terméknév tartalmaz méret- és színparamétereket, amelyek termékenként változnak. A változók használatával információkat kaphat az egyes termékek méretéről és színéről, és ezeket az értékeket a PARAM elembe mentheti.

Hol használják a változókat?

A változókat a szabályokban használják, ahol az elemek új értéke állítható be.

Példa: Új terméknevet szeretne létrehozni különféle elemekből, amelyek tartalmazzák: gyártó + eredeti terméknév az webáruházból + termékméret paramétere. Ehhez létrehoz egy új FELÜLÍRÓ szabályt, amely átírja a PRODUCTNAME elemet a következő 3 változóval: %MANUFACTURER%% PRODUCTNAME%% PARAM_SIZE%. A szabály alkalmazása után ezt terméknevet kapjuk: Adidas férfi póló XXL.

Hogyan hozzunk létre változót?

Új változó létrehozásához lépjen a Változók oldalra, majd kattintson az Új változó elemre. Ez után:

  1. Válasszon egy elemet, amelyből a változót létrehozzuk

  2. Adjon hozzá egy reguláris kifejezést, amely egy szöveg kiválasztásának módját képviseli egy adott elemben

  3. A Teszt szöveg mezőben egy véletlenszerűen kiválasztott elem kiválasztott értéke jelenik meg a megadott reguláris kifejezés alapján. Ha rákattint a két nyílra, az érték véletlenszerűen megváltozik.

  4. Kattintson a Kifejezés tesztelése gombra

  5. Ha nem elégedett az eredménnyel, módosíthatja a kifejezést és újra tesztelheti.

  6. Miután elégedett az eredménnyel, csak írja be az új változó nevét, majd kattintson a Mentés gombra.

Új változó példa létrehozása:

További információ a változókról és azok használatáról a blogunkban található.

Vissza a www.mergado.hu oldalhoz ››